Διαδερμικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης

 

 

Η σύγχρονη χειρουργική, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη συσσώρευση της εμπειρίας, έχει αναπτύξει νέες μεθόδους, οι οποίες επιτρέπουν με ελάχιστο χειρουργικό τραύμα να γίνονται επεμβάσεις που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα τραυματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως η σπονδυλοδεσία.

 

Οι διαδερμικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, μειώνουν σημαντικά την ταλαιπωρία, τον πόνο, τους κινδύνους και το χρόνο νοσηλείας των ασθενών. Έτσι, ακόμη και η πιο μεγάλη σπονδυλοδεσία δεν χρειάζεται να καθηλώσει στο κρεβάτι τον ασθενή. Ασθενείς με σπονδυλολίσθηση, σπονδυλική στένωση, οσφυική σπονδύλωση, κατάγματα σπονδύλων μετά από τραυματισμό, σηκώνονται από το κρεβάτι, χωρίς πόνο, μέσα σε 1 μέρα και παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο το πολύ σε 2 μέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν τραυματίζονται ούτε οι μύες της ράχης, ούτε τα οστά και οι σύνδεσμοι, οπότε ο πόνος είναι συγκριτικά ελάχιστος. Η ανάγκη για μετάγγιση αίματος κατά τις επεμβάσεις σπονδυλοδεσίας, πρακτικά μηδενίζεται.

Όλες οι ανοικτές σπονδυλοδεσίες μπορούν να αντικατασταθούν από τις διαδερμικές, με μόνη εξαίρεση μερικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της σκολίωσης. Ο χρόνος πλήρους λειτουργικής αποθεραπείας μειώνεται δραματικά μειώνοντας το κόστος των δαπανών υγείας σε ατομικό και εθνικό επίπεδο.

Η μικροδισκεκτομή γίνεται υπόθεση ημερήσιας νοσηλείας, ενώ η τομή στο δέρμα είναι μικρότερη από 2 εκατοστά. Ο ασθενής δεν χρειάζεται καν να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, μειώνοντας δραστικά το υλικό και ψυχικό κόστος της νοσηλείας του και επιταχύνοντας την ανάρρωση και επιστροφή στις δραστηριότητές του.

Η διαδερμική κυφοπλαστική, για την αποκατάσταση καταγμάτων των σπονδύλων (πχ από οστεοπόρωση), γίνεται επίσης με ημερήσια νοσηλεία και άμεση κινητοποίηση και ανακούφιση του ασθενούς.

Στις μεθόδους αυτές αξιοποιούνται τεχνολογίες όπως η ρομποτική χειρουργική, η νευροπλοήγηση, το χειρουργικό μικροσκόπιο και ενδοσκόπιο, καθώς και μια σειρά εξελιγμένων χειρουργικών εργαλείων και εξοπλισμού, όπως πχ ο υπερηχητικός οστεοτόμος. Οι χειρουργοί που γνωρίζουν τις τεχνικές αυτές, μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τη χειρουργική φροντίδα του 21ου αιώνα και στην Ελλάδα, με τα ίδια ακριβώς ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως στις πιο προηγμένες ιατρικά χώρες του κόσμου.

Ανοιχτή επέμβαση σπονδυλικής στήλης.

 

 

Διαδερμική επέμβαση. Δείτε πόσο μικρότερο είναι το άνοιγμα του δέρματος και ο συνολικός χειρουργικός τραυματισμός.

 Ανοιχτή επέμβαση σπονδυλικής στήλης.

Διαδερμική επέμβαση.

Δείτε πόσο μικρότερο είναι το άνοιγμα του δέρματος και ο συνολικός χειρουργικός τραυματισμός.

Κυφοπλαστική επέμβαση αποκατάστασης κατάγματος σπονδύλου

Κυφοπλαστική επέμβαση αποκατάστασης κατάγματος σπονδύλου

Ασθενής με σπονδυλολίσθηση μεταξύ 4ου και 5ου οσφυικού σπονδύλου Αποκατάσταση με διαδερμική σπονδυλοδεσία και μόσχευμα μέσα στο δίσκο. Η σπονδυλολίσθηση έχει αναταχθεί.
Ασθενής με σπονδυλολίσθηση μεταξύ 4ου και 5ου οσφυικού σπονδύλου Αποκατάσταση με διαδερμική σπονδυλοδεσία και μόσχευμα μέσα στο δίσκο. Η σπονδυλολίσθηση έχει αναταχθεί.
Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.