Δευτεροπαθείς (μεταστατικοί) όγκοι

Είναι οι συχνότεροι όγκοι στον εγκέφαλο των ενηλίκων (50%).  Περίπου 10-15% των όγκων μεθίστανται στον εγκέφαλο. Μπορεί να προέρχονται από τον πνεύμονα (44%), το μαστό (10%), το νεφρό (7%), το γαστρεντερικό σύστημα (6%), το μελάνωμα (3%). Σε ποσοστό 30% δεν ανευρίσκεται ο πρωτοπαθής όγκος. Η μέση επιβίωση των ασθενών είναι 26-32 εβδομάδες, επομένως η θεραπεία είναι κυρίως παρηγορική. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, η επαρκής αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς εστίας και η χειρουργική αφαίρεση της εγκεφαλικής μετάστασης μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια επιβίωση.
Στην σπονδυλική στήλη και το νωτιαίο μυελό μπορούν επίσης να παρουσιαστούν μεταστάσεις (στο 10% των ασθενών με καρκίνο). Στο 80% των περιπτώσεων προέρχονται από τον πνεύμονα, το μαστό, τον προστάτη, το γαστρεντερικό, το μελάνωμα και το λέμφωμα. Η αντιμετώπισή τους δεν βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών, αλλά αντιμετωπίζει τον πόνο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Συχνά απαιτείται η αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού για να προληφθεί η νευρολογική αναπηρία, ενώ μερικές φορές η σπονδυλοδεσία μπορεί να σταθεροποιήσει την σπονδυλική στήλη, βελτιώνοντας τα συμπτώματα, ιδίως τον πόνο.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.