ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΓΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Οι όγκοι εγκεφάλου μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Περίπου το 44% των πρωτοπαθών όγκων εγκεφάλου είναι καλοήθεις. Δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης των όγκων εγκεφάλου, γιατί δεν είναι γνωστά τα αίτια που τους προκαλούν.

Βιοψία και αφαίρεση του όγκου με χρήση Νευροπλοηγού κι Ενδοσκοπίου, με πολύ μικρή τομή και άμεση ανάρρωση

Η χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων εγκεφάλου περιλαμβάνει βασικά δυο προσεγγίσεις: την απλή βιοψία και την αφαίρεση του όγκου.

Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνεται ένα δείγμα του όγκου και έτσι γίνεται διάγνωση, οπότε στη συνέχεια μπορεί να λάβει ειδική θεραπεία ο ασθενής, εφόσον χρειάζεται και είναι εφικτό. Με τη βιοψία μπορεί επίσης να διαπιστωθεί αν πράγματι πρόκειται περί όγκου, ή είναι άλλου είδους βλάβη (πχ απόστημα).

Στην δεύτερη περίπτωση γίνεται αφαίρεση του όγκου. Συχνά αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να θεραπευτεί τελείως ο ασθενής (ίαση). Αυτό ισχύει κυρίως στους καλοήθεις όγκους. Δυστυχώς στους κακοήθεις όγκους, ακόμη και η φαινομενικά πλήρης αφαίρεση του όγκου δεν επαρκεί.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ένας καλοήθης όγκος να προκαλεί σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, ή να βρίσκεται αρκετά «βαθιά», ώστε να είναι πολύ «δυσπρόσιτος» ή «ανεγχείρητος».

Ελάχιστα επεμβατική  νευροχειρουργική αντιμετώπιση 

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό φέρνει τώρα η ελάχιστα επεμβατική νευροχειρουργική, με την εφαρμογή της «μίνι» κρανιοτομίας με χρήση μικροσκοπίου και ενδοσκοπίου. Επιπλέον, η χρήση του νευροπλοηγού, μας επιτρέπει με ακρίβεια χιλιοστού, να εντοπίσουμε και να αφαιρέσουμε τον όγκο.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται και σε άλλες παθήσεις, όπως οι εγκεφαλικές αιμορραγίες, τα υποσκληρίδια αιματώματα κι οι αγγειακές δυσπλασίες.

Η εμπειρία μας από το συνδυασμό Νευροπλοήγησης, μίνι κρανιοτομίας και μικροσκοπίου-ενδοσκοπίου για την αφαίρεση όγκων και άλλων βλαβών είναι ότι πλέον υπάρχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες νευρολογικής βλάβης. Χάρη στις τεχνικές αυτές, οι ασθενείς μας αναρρώνουν ταχύτερακαλύτερα και απολαμβάνουν αναλογικά καλύτερη ποιότητα ζωής, γεγονός που επιβεβαιώνεται κι από τη διεθνή βιβλιογραφία.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.