Νευραλγία τριδύμου

Η νευραλγία τριδύμου είναι μια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από επεισόδια πόνου στην περιοχή του προσώπου. Ο πόνος είναι ιδιαίτερα οξύς, διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα και συχνά προκαλείται από ήπια ερεθίσματα, όπως η μάσηση, το χαμόγελο, το άγγιγμα της πάσχουσας περιοχής, το ξύρισμα, βούρτσισμα δοντιών και άλλα. Σε συχνές περιπτώσεις είναι πόνος αφόρητος που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και απαιτεί επεμβατική θεραπεία. Η πρώτη θεραπευτική προσέγγιση ειναι η φαρμακευτική αγωγή. Αν αυτή δεν επαρκεί ή αν προκαλεί παρενέργειες, τότε η ιδανική λύση είναι η θερμοπηξία ,ενώ για πολύ δύσκολα περιστατικά είναι πιθανή και η ανοιχτή επέμβαση.Η επιλογή της κατάλληλης επέμβασης γίνεται μετά απο ραντεβού με τον ιατρό.

Ήπια επεμβατική θεραπεία: Θερμοπηξία με ραδιοσυχνότητες, με ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο, στον αξονικό τομογράφο

Eίναι η πλέον σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική και ασφαλέστερη μέθοδος αντιμετώπισης της νευραλγίας. Η χρήση του αξονικού τομογράφου κάνει γίνεται για να εξασφαλιστεί η στόχευση του τριδύμου νεύρου με 100% ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμού άλλου ιστού (πχ μεγάλου αγγείου). Με ιδανική στόχευση, γίνεται προσπέλαση του ωοειδούς τρήματος (σημείο εξόδου του τριδύμου νεύρου).

Παράλληλα, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης επώδυνης αναισθησίας του νεύρου, γίνεται ταυτόχρονα και ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος και δοκιμαστική θερμοπηξία, για άμεση εκτίμηση και ακριβέστερη εντόπιση του θεραπευτικού αποτελέσματος, το οποίο αντιλαμβάνεται άμεσα ο ασθενής. Μ΄αυτή τη μέθοδο έχουμε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 93%, σχεδόν όση και με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, χωρίς όμως τους κινδύνους που συνοδεύουν την χειρουργική επέμβαση.

Η μέθοδος αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2004 στη διεθνή βιβλιογραφία και διαδίδεται συνεχώς. Την έχουμε εφαρμόσει σε περισσότερους από 1000 ασθενείς τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα, και έχουμε δημοσιεύσει άριστα αποτελέσματα. Ανάλογα με την ευαισθησία του ασθενούς μπορεί να χρειαστει επανάληψη μετά από 2-4 χρόνια. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο για 2-3 ώρες μόνο (ημερήσια νοσηλεία). 

Ανοιχτή χειρουργική επέμβαση τριδύμου νεύρου 

Η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση αποτελεί μόνιμη επίλυση της πάθησης αφού  γίνεται αποκόλληση του αγγείου που προκαλεί τα συμπτώματα στο τρίδυμο νεύρο.Η επέμβαση γίνεται στην βάση του κρανίου,στο σημείο έκφυσης του νεύρου αλλά πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται σε πολύ δύσκολες  περιπτώσεις και εφόσον  έχουν αποτύχει οι υπόλοιπες.Το χειρουργείο γίνεται με ολική νάρκωση ενώ απαιτούνται 5 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.