Εγκεφαλική Αιμορραγία – Αιμάτωμα

Η Aγγειακή Nευροχειρουργική περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου. Τα εγκεφαλικά επεισόδια, ισχαιμικά και αιμορραγικά, τα ανευρύσματα εγκεφάλου, οι αγγειακές δυσπλασίες είναι μερικές από τις παθήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη αγγειακή νευροχειρουργική.

Τα Αιματώματα Εγκεφάλου διαχωρίζονται σε αυτόματα και τραυματικά. Τα πρώτα οφείλονται στην ρήξη ενός αγγείου του εγκέφαλου (αρτηρίας ή φλέβας) , ενώ τα τραυματικά στον τραυματισμό του εγκεφάλου από χτύπημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι δυνητικά μια θανατηφόρα πάθηση. Η αντιμετώπισή τους είναι συνήθως χειρουργική, εφόσον επηρεάζουν νευρολογικά τον ασθενή και πιέζουν τον εγκέφαλο. Έχει σημασία να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ώστε να μην προκληθούν μόνιμες και σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.

Διάγνωση

Η διάγνωση τους γίνεται μετά από την διενέργεια αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου ενώ για τον καθορισμό της ορθής αντιμετωπισης απαιτείται

Αντιμετώπιση

Σήμερα υπάρχει μια νέα τεχνική αφαίρεσης των αιματωμάτων αυτών, με χρήση των μεθόδων της μίνι κρανιοτομίας, του ενδοσκοπίου και με τη χρήση ειδικών μικρών αυλών, μέσα από τους οποίους αφαιρούνται τα αιματώματα. 

Με την τεχνική αυτή, έχουμε γρηγορότερη, λιγότερο τραυματική αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και καλύτερη νευρολογική έκβαση.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας ή χειρότερης πρόγνωσης ασθενείς, μπορούν να επωφεληθούν από την Ελάχιστα Επεμβατική Νευροχειρουργική.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.