ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΞΥΠΝΙΟ ΑΣΘΕΝΗ 
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΞΥΠΝΙΟ ΑΣΘΕΝΗ

Η τεχνική της κρανιοτομίας με τον ασθενή σε εγρήγορση (awake craniotomy) είναι μια εξελιγμένη νευροχειρουργική και αναισθησιολογική τεχνική που επιτρέπει να γίνονται επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ενώ ο ασθενής διατηρεί τις αισθήσεις του, δεν πονάει και μπορεί να ομιλεί και να εκτελεί εντολές που του δίνονται από τους ιατρούς, ενώ ταυτόχρονα προχωράει η επέμβαση και αφαιρούνται οι πάσχοντες ιστοί από τον εγκέφαλο. 

O νευροχειρουργός διεγείρει με ειδικό ηλεκτρόδιο την ύποπτη περιοχή, ελέγχοντας αν αυτή η διέγερση προκαλεί κάποια νευρολογική διαταραχή πχ παράλυση του χεριού ,του ποδιού, διαταραχή της ομιλίας, του προσανατολισμού του ασθενούς κλπ. 

Με αυτό τον τρόπο ο παθολογικός ιστός αφαιρείται κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό από τον εγκέφαλο, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επίπτωση στην νευρολογική κατάσταση του ασθενούς. Με την κρανιοτομία αυτή, γίνεται ένα μικρό μόνο άνοιγμα, μια οπή διαμέτρου 2,5 εκατοστών στο κρανίο, από όπου μπορούμε να φτάσουμε σε μεγάλο βάθος και έκταση, χωρίς τους κινδύνους που συνεπάγεται η κανονική κρανιοτομία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης γίνεται αφαίρεση του όγκου και λήψη βιοψίας οπότε και συνδυάζουμε την οριστική διάγνωση με τη θεραπεία της νόσου.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.