Επισκληρίδιο αιμάτωμα

episkliridio

 

Έτσι ονομάζεται το αιμάτωμα που σχηματίζεται κάτω από τα οστά του κρανίου, μεταξύ αυτών και της σκληράς μήνιγγας του εγκεφάλου. Τα αιματώματα αυτά συμβαίνουν συνήθως μετά από κάταγμα των οστών του κρανίου και συνήθως οφείλονται σε αιμορραγία αρτηριών που διατρέχουν μεταξύ της μήνιγγας και του οστού, στην περιοχή του κατάγματος. Η διάγνωση γίνεται με αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Είναι συχνότερα σε άτομα νεαράς ηλικίας. Αν δεν διαγνωστούν και χειρουργηθούν άμεσα, μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα είναι ισχυρός πονοκέφαλος, έμετοι, υπνηλία, απώλεια συνείδησης, νευρολογικό έλλειμμα (αδυναμία της μίας πλευράς του σώματος) και μετά την εγκατάστασή τους συνήθως εξελίσσονται σε ταχεία επιδείνωση. Αν διαγνωστούν έγκαιρα, αφαιρούνται με απλή κρανιοτομία και έχουν πολύ καλή πρόγνωση.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.