Κατάγματα κρανίου

kranio1

 

Τα κατάγματα κρανίου συμβαίνουν μετά από κάκωση κεφαλής και η διάγνωσή τους γίνεται με απλή ακτινογραφία κρανίου. Μετά πρέπει πάντα να γίνεται αξονική τομογραφία εγκεφάλου για να αποκλειστεί η συνύπαρξη αιματώματος κάτω από το κρανίο, που μπορεί να πιέσει τον εγκέφαλο και να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς. Αν δεν υπάρχει αιμάτωμα δεν απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση εκτός κι αν το κάταγμα έχει παρεκτοπίσει το οστό μέσα στο κρανίο, πιέζοντας τον εγκέφαλο (εμπίεσμα). Συνεπώς το εμπίεσμα ανατάσσεται με χειρουργική επέμβαση, εκτός κι αν είναι πολύ μικρό.  Αν το τραύμα της κεφαλής στην περιοχή του κατάγματος είναι ανοικτό, τότε το κάταγμα ονομάζεται επιπλεγμένο και χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση για καθαρισμό από ξένα σώματα για την αποφυγή λοίμωξης. Ο ασθενής μένει στο νοσοκομείο μερικές μέρες για να παρακολουθείται η νευρολογική του εικόνα. Σε απλά ρωγμώδη κατάγματα αρκούν 1-2 ημέρες νοσηλείας για απλή παρακολούθηση.

Δείτε επίσης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Όγκοι Εγκεφάλου

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Αναπαραγωγή Βίντεο

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Τηλεφωνικό ραντεβού

Επιθυμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, δημιουργήσαμε την υπηρεσία  τηλεφωνικού ραντεβού.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει την αποστολή των εξετάσεων του ασθενή και την συμπλήρωση της φόρμας που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αμέσως μετά την λήψη των εξετάσεων επικοινωνούμε εμείς με εσάς για τον ορισμό της ημέρας και ώρας του ραντεβού, καθώς και την αποστολή των στοιχείων πληρωμής.

Διευκρινίζουμε ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού διενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ,και τα Σαββατοκύριακα.